Tanssijan oheisharrastukset

Tanssi on erinomainen harrastus, joka tukee liikunnallista elämäntapaa, pitää yllä hyvää kuntoa, liikkuvuutta ja usein mielenkin virkeänä. Moni tanssiharrastuksen aloittanut innostuu usein lajista niinkin paljon, että muu liikunta saattaa jäädä täysin pois tämän uuden harrastuksen tieltä.

Olin aiemmin itsekin erittäin päämäärätietoinen ja intohimoinen tanssija ennen onnettomuuttani, mutta luonnollisesti toipuminen pakotti pysähtymään ja kuntoutumaan, jolloin mukaan tuli myös paljon muita lajeja, jotka näin jälkeen päin ajateltuna tukevat tanssimista erinomaisesti. Toipumisen myötä myös päätös tämän blogin aloittamisesta vahvistui. Olin pyöritellyt ajatusta mielessäni ja pohtinut usein, milloin aloittaa tanssiblogi ja riittääkö oma osaamiseni ylipäätään siihen. Blogin pitäminen on kuitenkin osoittautunut erinomaiseksi oheisharrastukseksi tanssin ohella ja se pitää minut aktiivisena harrastajana myös muutenkin kuin tanssijana.

Muita oheisharrastuksia tanssijalle

Blogin pitäminen on siis erinomainen vaihtoehto, sillä tanssi kehittyy ja muuttuu jatkuvasti ja blogin avulla pysyy ajan hermoilla. Monet muut tanssin oheisharrastukseni painottuvat erityisesti liikunnan puolelle. On toki aivan jokaisen oma valinta haluaako ja ehtiikö ottaa tanssin ohelle jonkin toisen liikuntaharrastuksen, mutta henkilökohtaisesti suosittelen edes pienessä määrin tekemään myös jotain muuta kuin tanssia.

Parhaita liikuntalajeja tanssijalle ovat omasta mielestäni juoksu, jooga ja pilates. Nämä ovat vain omaa kokemustani, ja joku saattaa kokea aivan toisenlaiset lajit hyödyllisiksi. Kaikki nämä lajit kuitenkin kehittävät lihaskuntoa, hapenottokykyä ja kestävyyttä ja niiden avulla kroppa saa myös muunlaista harjoitusta kuin perinteistä tanssia.

Itse olen kokenut hyödylliseksi erityisesti joogan ja juoksemisen, mutta on kuitenkin mainittava, että juokseminen ei kaikille tanssijoille sovi ja siinä rasitusvammojen riski on melko suuri jatkuvan tärähtelyn vuoksi, joka toistuu myös tanssissa. Jos siis juokset, muista riittävä palautuminen ja kuuntele omaa kehoasi.

Palautuminen tehostuu, kun osaa ottaa rennosti ja katsoo vaikka jalkapalloa livelähetyksen kautta. Jalkapallon em vedonlyönti on myös oiva tapa lisätä kertoimia, eli jännitystä seuraamiseen. Palautumisen antia on ajatuksien pois saanti mieltä askarruttavista asioita.

Jooga on siitä hyvä laji, että se antaa harrastajan päättää itse kuinka intensiivisen harjoituksesta tekee. Minulla isoin haaste onkin ollut nimenomaan pääni sisällä. Toisinaan on vaikea tehdä palauttavia venytyksiä, sillä haluan jatkuvasti haastaa itseäni enemmän. Pilates puolestaan kehittää lihaskuntoa, haastaa paljon, mutta kuitenkin lempeästi ja varsinkin keskivartalo saa pilatesharjoituksista aivan uudenlaista voimaa, joista on ehdotonta hyötyä myös tanssissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *