Jos tanssi ja esimerkiksi erilaiset koreografiat ovat lähellä sydäntäsi ja jos vielä tämän lisäksi olet innokas valokuvaaja ja kirjoittaja, saatat harkita tanssiaiheisen blogin perustamista. Löydät tästä artikkelista muutaman hyvän vinkin, joiden avulla pääset helposti alkuun.
Rajaa tanssiaiheisen blogisi aihe tarkasti
Blogin aiheen rajaaminen kannattaa tehdä huolella. Usein nyrkkisääntönä on, että mitä tarkemmin rajattu aihe on, sitä helpommin se saa lukijoita. Tarjoa blogissasi vaikkapa vinkkejä, kuinka tanssiharrastuksessa pääsee alkuun tai jaa YouTubessa opetusvideoita, jotka hyödyttävät aloittelevia tai jo hieman edistyneempiäkin tanssijoita. Tätä kautta vaikkapa itse luomasi hienot koreografiat heräävät eloon, ja parhaassa tapauksessa niitä hyödynnetään jopa tanssisaleilla ja ne inspiroivat tanssijoita ympäri maan – tai jopa maailman. Mahdollisuudet ovat lähes rajattomat!
Verkostoidu
Jotta tanssiaiheinen blogisi keräisi lukijoita, kannattaa sinun verkostoitua muiden tanssi- tai liikunta-aiheisten blogien kanssa. Jätä näihin blogeihin asiantuntevia ja kannustavia kommentteja ja ehdota vaikkapa muille bloggareille yhteistyökuvioita, jotka hyödyttävät teitä molempia. Pyri luomaan itsestäsi alan asiantuntija, jonka sanaan luotetaan! Jos ideat aiheiden suhteen tuntuvat olevan vähissä, kirjoita vaikka Tanssii tähtien kanssa -sarjasta, kunhan teet sen asiantuntevasti.
Valitse tanssiaiheiselle blogillesi sopiva alusta
Kun on aika aloittaa varsinainen kirjoittaminen ja blogin luominen, kannattaa käyttää riittävästi aikaa tanssiaiheiselle blogillesi parhaiten sopivan alustan valitsemiseen. Moni suosii WordPressiä, joka sopii hyvin myös tanssiaiheiselle blogille. Kannattaa kuitenkin tutustua myös muihin vaihtoehtoihin ennen valinnan tekemistä.
Kiinnitä huomiota blogisi visuaaliseen ilmeeseen
Blogin visuaaliseen ilmeeseen kannattaa kiinnittää huomiota alusta lähtien. Älä siis päästä läpi suttuisia tai epätarkkoja kuvia, ja kiinnitä huomiota siihen, että tekstin asettelu tekee siitä helposti luettavaa. Jaa teksti sopivan pituisiin kappaleisiin ja valitse fontti, joka näyttää hyvältä ja jota on helppo lukea. Käytä väliotsikoita ja tummenna tarvittaessa tärkeät asiat, jotta lukija saa jo silmäilemällä kuvan siitä, mistä blogissasi on kyse.
Varmista oikeinkirjoitus
Jos alusta lähtien on tärkeää varmistaa tekstiesi oikeinkirjoitus. Vaikka eräs kuuluisa ja suosittu suomalainen bloggaaja onkin väittänyt oikoluvun tappavan luovuuden, niin nyrkkisääntö on, ettei kukaan jaksa pidemmän päälle lukea tekstejäsi, jos ne suorastaan vilisevät kirjoitusvirheitä ja ovat niin vaikeasti ymmärrettäviä, että ajatus katoaa vaikeisiin lauserakenteisiin kuin marmorikuula labyrinttiin.